Mobo upgrade?

Discussion in 'Computers' started by Ringel05, Aug 4, 2018.

  1. Ringel05
    Offline

    Ringel05 Diamond Member

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    50,976
    Thanks Received:
    9,617
    Trophy Points:
    2,030
    Location:
    MIB West
    Ratings:
    +28,905
    Looking to possibly upgrade my gaming mobo, here's what I have;

    Gigabyte GA 78LMT - USB3
    AMD Phenom II x6 1050T
    DDR3 32768 MBytes 669.6 MHz
    650 Watt LSP Ultra power supply

    Any ideas?
     
  2. Bleipriester
    Offline

    Bleipriester Freedom!

    Joined:
    Nov 14, 2012
    Messages:
    20,317
    Thanks Received:
    1,334
    Trophy Points:
    275
    Location:
    Home Sweet Home
    Ratings:
    +5,565
  3. Ringel05
    Offline

    Ringel05 Diamond Member

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    50,976
    Thanks Received:
    9,617
    Trophy Points:
    2,030
    Location:
    MIB West
    Ratings:
    +28,905
    Mobo upgrade ONLY.
    Have some bad USB ports on the existing mobo, looking at either replacing it with a better one that will take all the above listed hardware or just adding a USB 3 PCI-E expansion card.
     
    Last edited: Aug 4, 2018
  4. Bleipriester
    Offline

    Bleipriester Freedom!

    Joined:
    Nov 14, 2012
    Messages:
    20,317
    Thanks Received:
    1,334
    Trophy Points:
    275
    Location:
    Home Sweet Home
    Ratings:
    +5,565
    Hmm, ok. Your CPU is quite old. I heard those run slightly slower on FM3 or above. If it is only about the USB ports, the PCI card is the better solution, I guess.
     
  5. Ringel05
    Offline

    Ringel05 Diamond Member

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    50,976
    Thanks Received:
    9,617
    Trophy Points:
    2,030
    Location:
    MIB West
    Ratings:
    +28,905
    Not "quite old" but yes it's older but still fast enough for my needs besides I have no idea what FM3 is. :dunno:
     
  6. Bleipriester
    Offline

    Bleipriester Freedom!

    Joined:
    Nov 14, 2012
    Messages:
    20,317
    Thanks Received:
    1,334
    Trophy Points:
    275
    Location:
    Home Sweet Home
    Ratings:
    +5,565
    FM3 is the socket of the Phenom. So I rather meant FM4. There was some article that said the Phenoms are faster on the older boards.
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  7. Ringel05
    Offline

    Ringel05 Diamond Member

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    50,976
    Thanks Received:
    9,617
    Trophy Points:
    2,030
    Location:
    MIB West
    Ratings:
    +28,905
    Thanks, but that would be AM3 and AM3+ or AM4, I use AMD all the time, don't need to spend extra for Intel. I just ordered the USB3 expansion card. Maybe in a year or two I'll do a new build that can be obsolete 6 months after I build it.......... :lol:
     
    Last edited: Aug 4, 2018
  8. Ringel05
    Offline

    Ringel05 Diamond Member

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    50,976
    Thanks Received:
    9,617
    Trophy Points:
    2,030
    Location:
    MIB West
    Ratings:
    +28,905
    Of course I could always switch up to an AM4, they are backwards compatible then upgrade everything else later. Dunno, just a thought.
     
  9. Ringel05
    Offline

    Ringel05 Diamond Member

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    50,976
    Thanks Received:
    9,617
    Trophy Points:
    2,030
    Location:
    MIB West
    Ratings:
    +28,905
    Nope, won't work, would have to upgrade memory also.
     
  10. Bleipriester
    Offline

    Bleipriester Freedom!

    Joined:
    Nov 14, 2012
    Messages:
    20,317
    Thanks Received:
    1,334
    Trophy Points:
    275
    Location:
    Home Sweet Home
    Ratings:
    +5,565
    I see. I was not only wrong about the number but the other part too. FM, so that´s for the budget CPUs and those with IGP, then.
    But isn´t the Phenom not a bit weak for the current games?
     

Share This Page