Seeing Red, Feeling Blue

Discussion in 'Politics' started by Adam's Apple, Nov 13, 2004.

  1. Adam's Apple
    Offline

    Adam's Apple Senior Member

    Joined:
    Apr 25, 2004
    Messages:
    4,092
    Thanks Received:
    445
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +447
    Seeing Red, Feeling Blue
    By Abe Aamidor
    abe.aamidor@indystar.com
    November 13, 2004


    Were you blue or red this past election? National media and politicos determined that each of the 50 states was either Republican red or Democratic blue or leaning that way based primarily on their notions of conservatives and liberals and those in between.

    While Indiana was red, of course, that doesn't mean every Hoosier is conservative. Most of us, in fact, probably don't fit neatly into a camp.

    Take this simple quiz and guess which color you'd be painted. Of course, this exercise is totally unscientific.

    1. You've just learned that the Bush tax cuts are permanent. What do you do?

    A) Nothing -- all your money is in tax-exempt municipal bonds anyway.
    B) Treat yourself to weekend at a health spa.
    C) Get the air-conditioning in your old Olds Cutlass fixed.

    2. The only things on TV tonight are a NASCAR race, a "Frontline" special on PBS, a stock market analysis on CNBC, and "Hoosier Millionaire." Which two shows do you watch?

    A) NASCAR and Hoosier Millionaire.
    B) Frontline and NASCAR.
    C) CNBC and Frontline.

    3. You've been invited to a gay wedding. What do you do?

    A) Accept the invitation, attend and enjoy.
    B) Make up some excuse; you don't go.
    C) You come out of the closet yourself.

    4. Where are you going on your next vacation?

    A) Branson, Mo.
    B) Paris, France.
    C) Cairo, Ill.

    5. Your car needs servicing. Where do you take it?

    A) Firestone.
    B) The Audi dealer.
    C) You fix it yourself.

    6. Which of the following is standard English usage?

    A) "I have never seen such a magnificent steed before."
    B) "I never seen a horse like that before."
    C) "You talkin' to me? Well I'm the only one here."

    7. It's Sunday morning. Where do you go?

    A) Back to sleep.
    B) To church.
    C) Out for brunch.

    8.Those Midwestern winters are something else. What should you wear?

    A) Burberry's trench coat.
    B) Eddie Bauer down parka.
    C) Carhartt duck cloth jacket.

    9. It's time to renew your magazine subscriptions. What do you read?

    A) Guns & Ammo and Inside Basketball.
    B) Saturday Evening Post and Reader's Digest.
    C) Mother Jones and Architectural Digest.

    10. Your neighbor tells you that she "home schools" her daughter. What do you think she means?

    A) It's something like detention; she's been suspended.
    B) She's teaching her to sew, cook and clean. That's nice.
    C) She follows a state-prescribed curriculum and teaches her child at home.

    11. You're flipping through some vintage records at a flea market. Which one do you buy?

    A) "Lost Highway" by Hank Williams
    B) "I'm a Tiger" by Fabian
    C) "Blowin' in the Wind" by Bob Dylan

    12. Your son just enlisted. Your reaction?

    A) Make an appointment for him with a psychiatrist.
    B) Pop open a couple of Bud Lights.
    C) Support him the best way you know how.

    Red State:

    1. C, 2. A, 3. B, 4. A, 5. C, 6. B, 7. B, 8. C, 9. A, 10. C, 11. A, 12. C

    Blue State:

    1. B, 2. C, 3. A, 4. B, 5. B, 6. A, 7. C, 8. B, 9. C, 10. A, 11. C, 12. C

    Swing State:

    Any other answer or 50-50 split!
     
  2. UsaPride
    Offline

    UsaPride Senior Member

    Joined:
    Mar 13, 2004
    Messages:
    3,939
    Thanks Received:
    198
    Trophy Points:
    48
    Location:
    NC
    Ratings:
    +198
    Red here! :dance:
    I did have 2 blues though, I'm not kicked out of the club, am I? LOL :D
     
  3. freeandfun1
    Offline

    freeandfun1 VIP Member

    Joined:
    Feb 14, 2004
    Messages:
    6,201
    Thanks Received:
    295
    Trophy Points:
    83
    Ratings:
    +296
    as was aptly pointed out on CNN last night, many of the blue states were, actually, just barely blue! the libs better watch and learn.
     
  4. CivilLiberty
    Offline

    CivilLiberty Active Member

    Joined:
    Nov 13, 2004
    Messages:
    821
    Thanks Received:
    50
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Hollywood
    Ratings:
    +50

    And many of the "red" states were just barely red.

    In fact, if you look at the county by county breakdowns, America is really purple all over.


    Here's such an image:


    [​IMG]


    See also:

    http://www.princeton.edu/~rvdb/JAVA/election2004/



    Regards


    Andy
     
  5. Mr. P
    Offline

    Mr. P Senior Member

    Joined:
    Aug 5, 2004
    Messages:
    11,329
    Thanks Received:
    618
    Trophy Points:
    48
    Location:
    South of the Mason Dixon
    Ratings:
    +620
    Purple? Well so much for that 50/50 split...it's more like a blend, I guess.
     
  6. CivilLiberty
    Offline

    CivilLiberty Active Member

    Joined:
    Nov 13, 2004
    Messages:
    821
    Thanks Received:
    50
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Hollywood
    Ratings:
    +50
    It really is more like a blend, thought he weighting is "blue" in the major population centers, and "red" in the sparser areas.


    A
     
  7. Mr. P
    Offline

    Mr. P Senior Member

    Joined:
    Aug 5, 2004
    Messages:
    11,329
    Thanks Received:
    618
    Trophy Points:
    48
    Location:
    South of the Mason Dixon
    Ratings:
    +620
    Well, my point was more directed at the media...that have claimed for months that
    the Country was split 50/50...I didn't think that was true then and really don't think so now.
    I was responding more to your post..purple as it was. But really I think the "Country" is RED.
    Proven of course by the popular vote, unless you consider the electoral vote. But then....it's still RED.
     
    • Thank You! Thank You! x 1

Share This Page