Halp. Yahoo Games/Java not working

Discussion in 'Computers' started by Zoom-boing, Apr 4, 2012.

  1. Zoom-boing
    Offline

    Zoom-boing Gold Member

    Joined:
    Oct 30, 2008
    Messages:
    25,067
    Thanks Received:
    7,260
    Trophy Points:
    260
    Location:
    East Japip
    Ratings:
    +10,125
    So yesterday I got this weird pop up about Java 6.0.29 being a possible security risk. I didn't click on it but did go in on my own and updated to Java 6.0.31 (btw, I wasn't even running 6.0.29, I was running 6.0.23). My daughter and where she interns also received this weird pop up as well. I'm suspicious it was bogus.

    Anyway, I went to play Yahoo Gin and it gave me the following message:

    "This game cannot be played using your current settings. Please, try the following:

    Check to make sure that java is enabled in your browser. (learn more)
    If you do not have java installed you may download it here.
    To learn more about java support for browsers, visit our help pages."

    I checked and Java is enabled in Plug Ins (I'm running FF 8.0.1 and do not want to update because I lose my AnyColor Add On). I cleared the cache/cookies, no change. I checked and the default browser for Java is set to Mozilla Family.

    So I uninstalled Java .31 and reinstalled Java .23 but still no go on the gin, just keep getting the same message above.

    Any suggestions/ideas?
     
  2. Ropey
    Offline

    Ropey To Life! Gold Supporting Member Supporting Member

    Joined:
    Dec 5, 2010
    Messages:
    33,172
    Thanks Received:
    5,487
    Trophy Points:
    1,150
    Location:
    On the water, away from the warf rats.
    Ratings:
    +7,991
  3. Zoom-boing
    Offline

    Zoom-boing Gold Member

    Joined:
    Oct 30, 2008
    Messages:
    25,067
    Thanks Received:
    7,260
    Trophy Points:
    260
    Location:
    East Japip
    Ratings:
    +10,125
    I figured it out.

    The 'bogus' pop up yesterday? Turns out it wasn't so bogus after all. The older version I downloaded wouldn't open the Java Platform (it was disabled) and when I tried to enable it, it gave me the same warning as yesterday. Unstable, security issues.

    I removed all Java then redownloaded the newest version. Works fine now. I made the dumb mistake of downloading the new version before removing the old version yesterday. Like, duh! I'm thinking the old version caused some kind of a problem/conflict. Lesson learned.

    Thx for the info, Ropey!
     
  4. sarahgop
    Offline

    sarahgop Gold Member

    Joined:
    Feb 18, 2009
    Messages:
    3,089
    Thanks Received:
    471
    Trophy Points:
    130
    Ratings:
    +1,699
    i still cant get into yahoo games. pogo works ok
     
  5. Ropey
    Offline

    Ropey To Life! Gold Supporting Member Supporting Member

    Joined:
    Dec 5, 2010
    Messages:
    33,172
    Thanks Received:
    5,487
    Trophy Points:
    1,150
    Location:
    On the water, away from the warf rats.
    Ratings:
    +7,991
    Well, Pogo's better than no go, eh?

    :lol:
     
  6. Zoom-boing
    Offline

    Zoom-boing Gold Member

    Joined:
    Oct 30, 2008
    Messages:
    25,067
    Thanks Received:
    7,260
    Trophy Points:
    260
    Location:
    East Japip
    Ratings:
    +10,125
    Did you try uninstalling all java then reinstalling the latest version (6.0.31)? Did you try clearing the cache, cookies, etc? Sometimes small things fixes big things. Sometimes not.

    What message are you getting when you try to get into Yahoo Games? I was so bummed when I couldn't get in . . . quite enjoy playing Gin.
     
  7. sarahgop
    Offline

    sarahgop Gold Member

    Joined:
    Feb 18, 2009
    Messages:
    3,089
    Thanks Received:
    471
    Trophy Points:
    130
    Ratings:
    +1,699
    the pop up comes up but its just a black screen
     

Share This Page